Op 20 augustus heropent Marie-Therese, de gekende lingeriewinkel uit Poederlee, de deuren. Huidige eigenares en uitbaatster, Edith Van Grieken, geeft dan de fakkel - en lintmeter - door aan Ellen Dankers.

Lingerie Marie-Therese is al vele jaren een begrip in het hartje van de kempen. De zaak is één van de grootste lingeriewinkels in België en maakt er een erezaak van om alle omtrekmaten en cups te kunnen aanbieden.

Al meer dan 50 jaar een vaste waarde

Het was de moeder van Edith, de nog altijd kranige Marie-Therese, die in 1970 een lingeriezaak in de garage aan Dorp 25 begon en haar intussen vertrouwde naam aan de winkel verbond.

Omwille van het grote succes werd de garage al snel te klein en werd de zaak in de loop der tijden meermaals uitgebreid. Dochters Edith en Bea kwamen in 1989 mee in de zaak werken en toen Marie-Therese met pensioen ging halverwege de jaren '90, namen ze samen de winkel over.

"We zijn ons toen beginnen specialiseren in grote maten. Vroeger hadden we alleen A-, B- en C-cups. Nu gaan de cups van maat A tot L en we hebben omtrekmaten van 65 tot 130", blikt Edith nog even terug op haar lange carrière.

Zij wil nu op haar beurt genieten van een welverdiend pensioen.

Enthousiasme én ervaring

Een overnemer vond ze in de enthousiaste Ellen Dankers. Ellen had altijd al interesse in mooie lingerie en heeft na haar studies gedurende 10 jaar in een lingeriewinkel gewerkt. Ze volgde verschillende cursussen voor lingeriestyliste bij Vandevelde en Chantelle.

De afgelopen jaren ging ze aan de slag in het ziekenhuis van Herentals, maar de lingeriemicrobe is altijd blijven kriebelen.

150 verschillende bh-maten

Ellens droom om ooit een eigen lingeriewinkel uit te baten werd plots realiteit toen ze de kans kreeg om Marie-Therese over te nemen. Ondanks de coronacrisis besloot ze om de sprong te wagen.

"Ik heb geen seconde getwijfeld. Marie-Therese is immers tot ver buiten de regio bekend omwille van het uitgebreide assortiment in lingerie en badmode, de vakkennis en de klantvriendelijke service" , aldus Ellen.

"Vooral het ruime matenaanbod van wel 150 verschillende bh-maten is een grote troef. Een goed passende bh vinden, blijft voor veel vrouwen een uitdaging en daar wil ik ze graag bij helpen."

De gekende merken maar met nieuwe accenten

Edith zal Ellen nog een tijdje blijven bijstaan. En ook vaste verkoopster Leonie blijft aan boord. Op die manier willen ze samen het beproefde concept van lingerie Marie-Therese verderzetten.

"Het is de bedoeling dat onze klanten de bestaande merken en maten sowieso blijven terugvinden in het aanbod", aldus nog Ellen, "wat niet wil zeggen dat ik geen eigen accenten zal leggen of af en toe nieuwe merken zal introduceren.

Op de vraag welke lingerie ze zelf verkiest, deelde ze nog een leuke anekdote: "Zelf ben ik altijd een grote fan van Marie Jo geweest, maar tijdens het bestellen van mijn eerste collectie was ik zeker ook aangenaam verrast door enkele andere merken.

Zo wist Empreinte me onmiddellijk te charmeren met hun mooie modelletjes en perfecte pasvormen. En toevallig of niet, een van de reeksen uit de najaarscollectie van Empreinte draagt blijkbaar mijn eigen naam. "